percheziti descinderi hoti

Patru percheziții au avut loc, marți, în Sibiu și Bârghiș, într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală. Mai multe persoane sunt bănuite că au încasat în conturile personale peste un milion de euro cu titlul de „împrumut”. 

În data de 14 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la patru locaţii din municipiul Sibiu şi comuna Bârghiş. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală.

În cauză, urmărirea penală se desfăşoară „in rem” cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că, în perioada 2017-2019 autorii au încasat în conturile personale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente, cu justificarea „împrumut”, existând suspiciunea că aceste sume provin din activităţi ilicite, posibil din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, potrivit prim procurorului adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu –  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

De asemenea, în cursul zilei de marți au mai fost făcute alte două percheziții în două locații din Sibiu și Șelimbăr, într-un alt dosar privind infracțiunea de spălare de bani. Mai multe detalii, AICI.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu