perchezitii 2018
foto: arhivă

Polițiștii au percheziționat doua locații din municipiul Sibiu și comuna Șelimbăr, în cursul zilei de marți, într-un dosar ce privește săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și delapidare. 

În data de 14 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii din municipiul Sibiu şi Şelimbăr. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani şi delapidare.

„În cauză urmărirea penală se desfăşoară in rem cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2018 – 2020, administratorul unei societăţi comerciale pe acţiuni din jud. Sibiu, la care unitatea administrativ-teritorială comuna Șelimbăr avea calitatea de acționar, și-a însușit contravaloarea unor bunuri imobile ale societăți și a creat societății comerciale administrate un prejudiciu total de aproximativ 13.550.000 lei, echivalentul a aproximativ 2.760.000 euro, pagubă reprezentată de diferența dintre valoarea reală a bunurilor imobile și prețul derizoriu achitat societăţii de către persoanele fizice și juridice interpuse artificial de autor în lanțul de tranzacționare al imobilelor respective”, a precizat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Mai precis, administratorul a vândut mai multe terenuri ale societății comerciale la prețuri derizorii unor persoane interpuse. Ulterior, acestea la vindeau la prețul lor real. Acționar la această societate este Primăria Șelimbăr.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu –  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.  

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de n

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu