dănuț blangu, cel mai vechi drumar din sibiu: „cu natura, ca și cu dumnezeu, nu te pui niciodată!”

Dănuț Blangu, un bărbat de 50 de ani din Roșia, este cel mai vechi drumar din județul Sibiu. Are o experiență de 25 de ani în domeniul construcției și întreținerii drumurilor, iar în acest timp a văzut și a făcut de toate.

„Am lucrat cu toate utilajele posibile: asfaltatoare, buldozere, excavatoare, mașini de deszăpezire”, spune Dănuț. „Am turnat asfalt, am montat parapeți metalici și semne de circulație, am trasat marcaje.”

Dănuț spune că munca de drumar nu este ușoară, dar este importantă. „Fără drumuri bune, oamenii nu ar putea ajunge la locul de muncă sau la școală, iar economia județului ar fi în pericol”, spune el.

În cei 25 de ani de muncă, Dănuț a văzut cum se schimbă anotimpurile. „Iernile de acum sunt mai scurte, dar mai periculoase”, spune el. „Niciodată nu știi când te poți trezi cu o ninsoare viscoloasă sau cu o zăpadă de peste roată.”

Dănuț spune că drumarii sunt oameni simpli, dar care își fac meseria cu pasiune. „Îmi place să lucrez cu mâinile, să văd cum îmi iese treaba”, spune el. „Și îmi place să știu că munca mea ajută oamenii.”

Dănuț face naveta de la Roșia la Sibiu, unde este sediul societății de drumuri. „Este o distanță de 40 de kilometri, dar merită”, spune el. „Îmi place să lucrez aici, cu oamenii din echipă.”

Dănuț Blangu este un exemplu al oamenilor care fac o diferență în comunitate. Munca lui contribuie la siguranța și confortul tuturor celor care folosesc drumurile din județul Sibiu.

dănuț blangu, cel mai vechi drumar din sibiu: „cu natura, ca și cu dumnezeu, nu te pui niciodată!”

Ultima oră

Comentariul meu