protest tbc

Un protest spontan a fost organizat, vineri, la Sibiu la spitalele de Pneumoftiziologie (TBC) și de Psihiatrie de către personalul nemedical din aceste unități. 

Personalul nemedical din spitalele din Sibiu, respectiv personalul tehnic, economic și administrativ, a organizat, între orele 12:00 – 13:00, un protest spontan. Protestul a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) și la Spitalul de Psihiatrie, fiind organizat de sindicatul TESA.

psihiatrie6 psihiatrie7

protest tbc sibiu 23

Protestul vine ca o avertizare către guvernanți, spune Odeta Veștemean, președintele Sindicatului TESA Sibiu. Potrivit acesteia, protestul este organizat pentru a atrage atenția asupra faptului că, prin legile și ordonanțele austerității, adoptate succesiv în ultima perioadă, „există temeri întemeiate cu privire la faptul că veniturile salariaților ar putea scădea drastic”.  

sindicatul tesa8 sindicatul tesa5 sindicatul tesa 6 sindicatul tesa3

protest tbc 2

Angajații cer ca personalul nemedical din spitale să primească spor pentru condiții periculoase. „Personalul nemedical a fost scos din Anexa 2 – Sănătate si introdus în Anexa 8 – Administrație. În spitalele în care se tratează tuberculoză sau în spitalele de psihiatrie, este justificat ca întreg personalul să primească sporul pentru condiții deosebit de periculoase. (…) Vom protesta pentru a atrage atenția guvernanților să nu scadă veniturile aflate în plată în acest moment, mai ales că inflația și puterea de cumpărare au atins cote alarmante în momentul actual. Vrem să înceteze discriminarea la care este supus personalul nemedical din spital, în condițiile în care guvernanții nu înțeleg că personalul medical și nemedical sunt o echipă, doar astfel fiind posibilă funcționarea la cote optime a unui spital”, a adăugat Odeta Veștemean, președintele Sindicatului TESA Sibiu. 

protest tbc 45 protest tbc 1

Angajații spun că nu vor ca revendicările lor să îi afecteze pe pacienți, astfel că ora protestului a fost stabilită în așa fel încât să le poată servi masa mai întâi celor internați la TBC. În cazul în care guvernanții nu le vor asculta doleanțele, sunt pregătiți să meargă până la capăt și să blocheze plata salariilor medicilor. „Vrem ca guvernanții sa ne înțeleagă munca, sa nu mai continue sa ne ignore de fiecare data când iau decizii. Atragem atenția că personalul nemedical din spitale este decis sa meargă pana la capăt, astfel încât în apropierea Crăciunului, cu cât timpul de acordare a salariilor se apropie iar doleanțele noastre rămân nerezolvate, vom ajunge inclusiv până la a bloca salariile personalului medical care lucrează în spitale”, a spus reprezentantul sindicatului din Sibiu. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu