10.000 de candidați au susținut duminică concursul de rezidențiat

Ministerul Sănătății a organizat, duminică, concursul de Rezidențiat. Peste 10.000 de candidați s-au înscris anul acesta. 

10.194 de candidați s-au înscris la concursul de Rezidențiat 2023. 5.733 dintre aceștia au ales domeniul medicină, 2.331 au optat pentru medicină dentară, iar 2.130 pentru domeniul farmacie. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că anul acesta a fost alocat cel mai mare număr de locuri din istorie pentru medicina de familie, scrie Agerpres. 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Romexpo, unde s-a desfăşurat duminică concursul la Bucureşti, Rafila a precizat că, dintre cele trei domenii majore, concurenţa cea mai mică este la Medicină – 1,32 candidaţi, în timp ce la Stomatologie este de 4,23, iar la Farmacie peste 5.

„Probabil, în acest an, vă dau un exemplu, avem cel mai mare număr din istorie de locuri la medicina de familie, peste 600 de locuri, şi vrem să păstrăm acest trend şi să schimbăm această abordare, în care pregătim medici în funcţie de capacitatea de pregătire a universităţilor, încet-încet, astfel încât şi ele să îşi adapteze această capacitate în funcţie de nevoile sistemului de sănătate. Noi pregătim medici pentru ceea ce are nevoie sistemul de sănătate din România, iar adaptarea universităţilor şi facultăţilor de medicină la acest proces este necesară”, a spus Rafila.

În ultimii trei ani, pe primele locuri în ceea ce priveşte specializările s-au situat dermatologia, psihiatria, imagistica şi endocrinologia.

Concursul s-a desfășurat în 6 centre universitare, și anume București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara. 

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu