programul rabla
sursa foto: Hepta

Rabla Plus pentru persoane fizice se reia cu un buget de 72,6 milioane de lei. Începând de joi, 23 noiembrie, persoanele fizice pot achiziționa autoturisme electrice și plug-in hybrid cu vouchere de până la 10.000 de euro.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că va demara o nouă sesiune a programului Rabla Plus pentru persoane fizice. Sesiunea va avea un buget de 72,6 milioane de lei, ceea ce va permite finanțarea achiziției a aproximativ 1.500 de autoturisme electrice și plug-in hybrid, scrie Economica.net

Voucherele acordate în cadrul programului Rabla Plus pentru persoane fizice pot ajunge până la 10.000 de euro, în funcție de valoarea autoturismului nou achiziționat și de valoarea autoturismului uzat casat.

Programul Rabla Plus este un instrument de stimulare a achiziției de autoturisme electrice și plug-in hybrid, în vederea reducerii emisiilor de poluanți în atmosferă.

De la lansarea programului, în anul 2016, au fost finanțate achiziția a peste 36.000 de autoturisme electrice în România.

În acest an, programul Rabla Plus a beneficiat de un buget total de 270 milioane de lei, din care 155 milioane de lei au fost alocați persoanelor fizice.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu