shakira condamnată la 3 ani de închisoare și amendă de aproape 8 milioane de euro
foto Twitter

Shakira (46 de ani), fosta parteneră a lui Gerard Piqué, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Artista a fost acuzată că nu și-a plătit taxele și impozitele în Spania între 2012 și 2014, ceea ce a adus statului un prejudiciu de 14,5 milioane de euro.

Acuzarea a cerut pentru Shakira o condamnare la opt ani și două luni de închisoare și achitarea unei amenzi de 23,5 milioane de euro. Judecătorii au stabilit, însă, ca Shakira să fie condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și să plătească o amendă în valoare de 7,3 milioane de euro.

De asemenea, Shakira trebuie să restituie suma cu care a prejudiciat statul spaniol și să mai achite o amendă suplimentară de 430.000 de euro.

Sancțiunile Shakirei au venit în urma unei înțelegeri la care au ajuns părțile, nu după un proces. Artista a declarat că a preferat ca lucrurile să se deruleze așa pentru ca ai săi copii să nu aibă de suferit.

“Trebuie să-mi aleg cu grijă bătăliile pe care le port. Cel mai important acum este să fac totul pentru ca ai mei copii să aibă o viață liniștită. Cel mai important pentru mine este să îi văd crescând și să petrec timp alături de ei. Nu-mi doream să-i fac să sufere și să mă vadă că trec printr-un proces”, a declarat Shakira, releatează Digisport.

Ultima oră

Comentariul meu