hk400twea 0 0 800 451 0 x large

Într-un incident care ar putea avea implicații diplomatice, rebelii Houthi din Yemen au capturat o navă comercială japoneză în Marea Roșie. Echipajul de 25 de persoane, inclusiv un român, a fost luat ostatic.

Nava, numită Galaxy Leader, era operată de compania japoneză NYK Line și se îndrepta spre India când a fost abordată de un elicopter al rebelilor Houthi.

Autoritățile japoneze au declarat că au contactat direct rebelii Houthi pentru a solicita eliberarea navei și a echipajului. De asemenea, au cerut ajutorul țărilor din regiune, inclusiv al Arabiei Saudite și al Omanului, pentru a pune presiune pe rebeli.

Incidentul a avut loc după ce rebelii Houthi au promis că vor viza navele care circulă în apropierea Israelului. Nava Galaxy Leader este legată de unul dintre cei mai bogați oameni din Israel.

Căutarea unui român ostatic în Marea Roșie, după ce o navă japoneză a fost capturată de rebelii Houthi

Autoritățile române au confirmat că un cetățean român se află printre cei 25 de marinari ostatici ai navei japoneze Galaxy Leader, capturată de rebelii Houthi în Marea Roșie.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că autoritățile române fac tot posibilul pentru eliberarea ostaticului.

Nava Galaxy Leader era operată de compania japoneză NYK Line și se îndrepta spre India când a fost abordată de un elicopter al rebelilor Houthi.

Rebelii Houthi au declarat că au capturat nava pentru că era suspectată că este legată de Israel. Incidentul a avut loc după ce rebelii Houthi au promis că vor viza navele care circulă în apropierea Israelului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu