dan barna pia e1700568048783
Dan Barna a avut o discuție cu președinta AP OSCE, Pia Kauma

Dan Barna, deputat USR, a participat activ la cea de-a 21-a reuniune de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), unde a pledat ferm pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

În cadrul reuniunii desfășurate la Erevan, Barna a condus delegația Parlamentului României, subliniind importanța securității cetățenilor și a valorilor democratice și europene. “Este necesară o adaptare la noul context politic și la actualele conflicte atât în OSCE, cât și la nivelul țărilor membre”, a declarat Barna.

De asemenea, Dan Barna a avut o discuție crucială cu președinta AP OSCE, Pia Kauma, cerându-i sprijinul pentru această prioritate de securitate pentru România. “Doamna Pia Kauma m-a asigurat că va susține în cadrul dezbaterilor poziția justă și legitimă a României și Bulgariei de a fi acceptate în spațiul Schengen”, a menționat Barna.

Consiliul Ministerial al OSCE, care va avea loc la Skopje, Macedonia de Nord, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, este considerat un moment crucial, deoarece ultima șansă din acest an pentru aderarea României la Schengen va fi discutată la Consiliul JAI (Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE) de pe 4-5 decembrie.

Pe lângă aceste eforturi, Barna a subliniat și necesitatea sprijinirii Moldovei în consolidarea instituțiilor sale de bază și a parcursului său european. “România sprijină ferm această cale europeană a Moldovei și Ucrainei”, a afirmat el, adăugând că România a fost alături de Ucraina în eforturile de a descalada agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei.

Reuniunea AP OSCE a fost, de asemenea, o platformă pentru discuții despre provocările interne și externe, inclusiv situația din Orientul Mijlociu, în contextul recentului atac terorist al Hamas asupra Israelului.

Sursa mai jos:

Comentariul meu

Comentariu