locatari fara curent 5

Mai multe persoane care locuiesc în blocul nr. 14, de pe strada Lazaret, au mers marți la sediul Urbana pentru a cere ajutorul directorului în vederea rezolvării problemei care a dus la tăierea curentului tuturor locatarilor.

Aproximativ 20 de locatari ai blocului de pe strada Lazaret și-au dat întâlnire la Urbana, unde au fost programați pentru audiență. O mare parte dintre locatari au fost încercați de viață, având probleme de sănătate grave, lipsa curentului în locuințe fiind o problemă care le afectează modul de trai.

locatari fara curent 6

Începând de luni, de când Electrica le-a tăiat curentul din cauza diferențelor de facturare, cele peste 30 de familii care locuiesc în blocul social au mâncat la lumânare, au făcut baie la cunoștințe și și-au încărcat telefoanele în autobuz sau la benzinării. „Ne-au tăiat curentul din cauza diferenței de facturare, nu a neplății de facturare, așa cum s-a spus. Contractul e pe asociația de locatari și figurează un singur consumator, fără să se ia în calcul că acolo sunt 32 de contoare individuale care nu sunt omologate. Sunt puse să vedem consumul aproximativ. Noi nu avem cum să plătim diferența aceea. Administratorul a spus că nu îi permite legea să ne tarifeze mai multe de 0.80 lei pe kilowat”, explică o locatară.

locatari fara curent 7

Puși într-o situație dificilă, locatarii au încercat să se descurce cu ce au avut la îndemână. Lumina becului au înlocuit-o cu lumina de la lumânare. Baie și-au făcut la rude, iar telefoanele le-au încărcat la mall. „Ieri am venit la o prietenă pe Șaguna ca să îmi încarc telefonul. Sunt alții care merg la benzinăria din apropiere să își încarce telefonul, alții mai dau o tură cu autobuzul și îl încarcă acolo sau la mall-ul de la Gară. Este o singură centrală în bloc care ne dă apă caldă și căldură. Noi acum suntem ca în pădure. Nu avem nici apă caldă și nici căldură. N-ai cum să faci un ceai”, spune locatara.

locatari fara curent 1

O altă femeie care locuiește și ea în același bloc, bolnavă de Parkinson și cu alte probleme de sănătate, speră ca Urbana să ia măsuri cât mai rapid. „Eu am probleme de sănătate. Nu mă așteptam să ne taie curentul, este foarte greu. Eu trebuie să îl îngrijesc zilnic pe soțul meu imobilizat și nu avem nici apă caldă și nici căldură. Își bat joc de noi. Eu nu am mai auzit așa ceva. Îmi doresc din tot sufletul să se rezolve astăzi”, spune femeia.

În urma discuției cu directorul de la Urbana, Ovidiu Mircea, s-a ajuns la concluzia ca factura să fie plătită eșalonat. Locatarii vor avea din nou curent astăzi sau cel târziu miercuri. „Ne-a promis că sunt șanse de rezolvare. Sperăm că astăzi sau mâine ne vor da bani la curent. A trebuit trimis un mail către Renel, în care solicităm plată eșalonată pentru că altfel nu se dă drumul la curent Factura trebuie plătită indiferent de situație. De săptămâna viitoare ei vor începe lucrările pentru a separa contoarele. Rămâne să plătim suma din diferența de facturare, eșalonat”, a spus unul dintre locatari.

Citește și: Peste 30 de familii lăsate în beznă de Electrica într-un bloc din Lazaret. Oamenii fac scandal: ”Nu știm ce să mai facem”

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu