șofer drogat, prins în miez de noapte pe străzile din sibiu
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au depistat pe o stradă din Sibiu un șofer aflat sub influența substanțelor psihoactive.

„La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 00.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Paltinului de către un localnic în vârstă de 39 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Le reamintim șoferilor noile prevederi legale în vigoare, conform cărora cei ce consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Ultima oră

Comentariul meu