cinci stații noi pentru autobuzul de pe traseul sibiu - păltiniș. un consilier local cere înființarea a încă două și în tropinii noi (video)
Sursa foto: Facebook/Tursib

Proiectul de hotărâre privind înființarea a cinci stații de autobuz pe traseul 22 între Sibiu și Păltiniș a fost aprobat. În cadrul ședinței Consiliului Local, din data de 27 decembrie, consilierul local Raul Apostoiu (USR) a propus înființarea a încă două stații.

 

În ședința de la finele lunii decembrie a fost aprobat proiectul de hotărâre care prevede înființarea a cinci noi stații de autobuz pe traseul 22 între Sibiu și Păltiniș, respectiv:

  • Stația Rășinari 1 – urcare – strada Barcianu vis-a-vis de nr. 492
  • Stația Rășinari 2 – coborâre – strada Octavian Goga vis-a-vis de nr. 814
  • Stația Castelnor 1 – urcare – DJ106A – Platou Valar – reper borna km. 7
  • Stația Castelnor 2 – coborâre – DJ106A – Platou Valar – reper borna km. 7
  • Stația Oncești, Stațiunea Păltiniș – coborâre – bifurcație capăt strada Oncești, reper Cabana Ocol Silvic/Cruce Troiță.

Consilierul Raul Apostoiu a cerut înfiinațarea a altor două stații, în Tropinii Noi. „Grupul consilierilor USR propune înființarea a încă două stații, în Tropinii Noi. Acesta este cel mai îndepărtat cartier al Sibiului, situat la aproximativ 9 kilometri de centru și care se dezvoltă urbanistic la limita administrativă, în localitatea Rășinari, dar care nu este conectat în prezent la niciun traseu de transport public spre oraș. Cea mai apropiată stație e la Muzeul Astra, la aproximativ patru kilometri distanță, motiv pentru care locuitorii acestui cartier sunt nevoiți sa utilizeze mașinile personale. Revin cu o solicitare mai veche a concilierilor USR, privind înființarea unei stații în zona Arhitecților. Am înțeles că propunerea noastră se află la Comisa pentru Circulație. Locația propusă pentru înființarea stației, este zona Kaufland, din Cartierul Arhitecților”, a spus consilierul local.

Citește și: Autobuzul care merge la Păltiniș va opri și la Rășinari. Se amenajează noi stații 

 

Ultima oră

Comentariul meu