un polițist a tras cu pistolul în vecini. o persoană a fost rănită
foto: arhivă

Un poliţist a început să tragă spre vecini, într-o localitate din Covasna. Ultima dată a fost evaluat acum aproape un an și declarat apt.

Poliția Covasna a informat despre incidentul din Pachia, comuna Brateș, că polițistul implicat este angajat al IPJ Covasna din anul 2002 și face parte din corpul agenților de poliție, scrie Mediafax.

Ultima evaluare profesională a acestuia a avut loc în data de 03.02.2023, „rezultatul evaluării fiind cuprins în dosarul personal al polițistului, în conformitate cu prevederile art. 3, din Anexa nr. 9, la O.M.A.I. nr. 140 din 2014, actualizat”.

Polițistul a fost evaluat psihologic periodic, rezultatul evaluării făcând parte din categoria specială de date cu caracter personal, „în conformitate cu art. 9 din Regulamentul nr. 679 din 2016(Regulamentul General privind Protecția Datelor”).

A fost începută verificarea internă.

Totodată, s-a dispus anularea dreptului de port și folosire a armelor letale.

În plus, a început și urmărirea penală în cadrul dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Conform cotidianului Háromszék, poliţistul a tras mai multe focuri de armă asupra unei familii, rănindu-l pe proprietarul locuinţei. Bărbatul rănit ușor a declarat pentru Háromszék că nu știe de ce a tras polițistul, pentru că nu erau certaţi. Mai mult, omul legii i-ar fi cerut de mai multe ori ajutorul.

Ultima oră

Comentariul meu