noii polițiști ai sibiului, stagiu de pregătire înainte de a intra “în pâine” (foto)

În perioada 11 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au pregătit pentru intervenție 46 de agenți, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, încadrați în I.P.J. Sibiu la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. 

Pregătirea agenților de poliție nou încadrați în funcție constituie o prioritate instituțională, menită să asigure formarea unor polițiști profesioniști, capabili să răspundă în mod adecvat provocărilor existente în mediul operativ.

noii polițiști ai sibiului, stagiu de pregătire înainte de a intra “în pâine” (foto)

Scopul principal al activităților desfășurate în perioada amintită îl constituie îmbunătățirea modului de realizare a intervențiilor la evenimente, furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate și prevenirea ultragierii polițiștilor, prin dezvoltarea deprinderilor de a acționa eficient în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Stagiul de pregătire s-a derulat pe trei paliere: unul teoretic, unul practic și unul de adaptare.

Componenta teoretică s-a materializat în furnizarea de noi informații care să vină în sprijinul activităților practice specifice muncii de poliție, informații a căror aprofundare să întărească baza de cunoștințe pe care noii polițiști și-au format-o în timpul școlarizării.

Componenta practică a stagiului de pregătire s-a concretizat în antrenamente prin care agenții și-au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară.

Componenta de adaptare și integrare s-a realizat prin participarea efectivă a polițiștilor debutanți la activități polițienești caracteristice, alături de polițiști cu vechime din structurile operative. Astfel, noii noștri colegi au avut ocazia de a participa concret la activități polițienești specifice de ordine publică, rutieră, criminalistică, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Chiar dacă acest stagiu de pregătire s-a încheiat, noii polițiști continuă formarea profesională pentru a-și dezvolta deprinderile de acțiune și pentru a manifesta o atitudine adecvată în relație cu cetățenii.

noii polițiști ai sibiului, stagiu de pregătire înainte de a intra “în pâine” (foto)

Ultima oră

Comentariul meu