șoferii care nu au permisul de conducere la ei și prezintă o copie xerox, sunt pasibili de amendă. cu o singură excepție
FOTO: arhivă

Conducătorii auto trebuie să aibă asupra lor, în original, permisul de conducere, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și asigurarea RCA, notează ProMotor.

Legea rutieră din România prevede că toți șoferii sunt obligați să aibă asupra lor, atunci când conduc o mașină pe drumurile publice, următoarele documente:

  • Permisul de conducere
  • Cartea de identitate/buletinul/pașaportul
  • Certificatul de înmatriculare
  • Asigurarea obligatorie RCA

Doar asigurarea RCA poate fi prezentată în copie sau în format electronic.

Persoanele care nu au asupra lor aceste documente în original riscă să fie amendate. Amenzile sunt cuprinse între 990 și 1.320 lei.

De ce este important să ai la tine permisul de conducere

Identitatea șoferului și toate informațiile despre permisul său de conducere pot fi accesate de polițiști prin intermediul stației de comunicare din dotare. Cu toate acestea, pot exista cazuri în care această stație nu funcționează sau sistemul nu poate fi accesat.

De aceea, legea obligă șoferii să aibă asupra lor întotdeauna, în original, aceste documente.

În plus, există o serie de sancțiuni care presupun reținerea talonului sau a permisului de conducere. Și, evident, agentul constatator nu va putea reține o copie a acestor documente.

Este important ca toți șoferii să respecte legea și să aibă asupra lor, în original, documentele necesare atunci când conduc o mașină pe drumurile publice.

Ultima oră

Comentariul meu