9 școli din județul Sibiu au câștigat proiecte de "școală verde". 3 au fost respinse.

Ministerul Educaţiei a publicat Lista finală a proiectelor admise /respinse în etapa de evaluare a eligibilităţii din cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Nouă şcoli din judeţul Sibiu  sunt caştigătoare de proiecte privind „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, din cele 246 din intreaga ţară care au depus documentaţia în acest sens. Alte 3 şcoli din judeţ au fost respinse.

Cele 9 şcoli caştigătoare de proiecte sunt:

Şcoala Gimnazială Slimnic, pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii: Şcoala Caşolţ, din comuna Roşia, pentru modernizare;  Şcoala „Andrei Şaguna” din Şura Mare; Colegiul Pedagogic Andrei Şaguna” din municipiul Sibiu; Şcoala Gimnazială ”Ion Albescu” din comuna Boiţa; Şcoala şi gradiniţa din Şelimbăr; Liceul ”Johannes Lebel” din Tălmaciu, corpurile A şi B; Şcoala Gimnazială din Agnita; Liceul Tehnologic ” Stănescu Valerian” din comuna Tarnava; Liceul Teoretic „ Gustav Gundisch” Cisnădie.

Pe lista celor respinşi se află Liceul Tehnologic Iacobeni, Şcoala Gimnazială ″Ilie Mincu”, din Ludoş şi proiectul  ″ Microbuze şcolare electrice in judeţul Sibiu ”.

Conceptul de „şcoală verde” nu este limitat doar la modernizarea infrastructurii educaţionale.

„În aceste şcoli, vor fi promovate educaţia pentru sustenabilitate – cu un curriculum adaptat – şi o paletă amplă de activităţi practice, realizate împreună cu toate comunităţile din care şcolile fac parte. Elevii şi cadrele didactice vor fi, prin activităţile organizate, mult mai motivaţi şi implicaţi în tot ceea ce presupune grija pentru mediu, a declarat ministrul Educaţiei Ligia Deca la data lansării apelului de proiecte care prevăd o investiţie de peste 225 milioane de euro.

Lista finală , din întreaga ţară, a unităţilor admise /respinse în etapa de evaluare a eligibilităţii,  este publicată aici

Ultima oră

Comentariul meu