cod portocaliu de vânt puternic la munte și cod galben în restul județului sibiu. vor fi precipitații și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu valabile în aproape toată țara. Meteorologii anunță că vântul va avea intensificări și că la munte va ninge. Codul galben este valabil până miercuri dimineață și în zona Sibiului.

O avertizare cod galben va fi în vigoare timp de 24 de ore, începând de luni, la ora 10.00. Meteorologii anunță că vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării și precipitații moderate cantitativ la munte.
Pe parcursul zilei de luni, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea stratului de zăpadă, iar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit.cod portocaliu de vânt puternic la munte și cod galben în restul județului sibiu. vor fi precipitații și viscol

Cod portocaliu în zona montană. Vizează și județul Sibiu
O altă avertizare cod portocaliu este valabilă luni, în intervalul orar 10.00-22.00. Vor fi intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, avertizează ANM.
În zona înaltă (la altitudini de peste 1.700 de metri) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h. De asemenea, vor fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Avertizare de vânt puternic, de marți până miercuri
Un alt cod galben va intra în vigoare marți, la ora 10.00 și va fi valabil până miercuri, la ora 10.00. În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.cod portocaliu de vânt puternic la munte și cod galben în restul județului sibiu. vor fi precipitații și viscol
La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți și în restul teritoriului, a precizat ANM.

Ultima oră

Comentariul meu