Panouri solare montate de primărie în Valea Viilor. „Se urmărește reducerea cheltuielilor bugetului local”
foto: arhivă

Primăria comunei Valea Viilor din județul Sibiu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului un memoriu în vederea obținerii avizului de mediu pentru implementarea unui proiect ce vizează instalarea de panouri solare fotovoltaice. 

Panouri solare montate de primărie în Valea Viilor. „Se urmărește reducerea cheltuielilor bugetului local”

Mai multe panouri fotovoltaice vor fi montate pe raza comunei Valea Viilor din Sibiu. „Proiectul constă în construirea unei instalații fotovoltaice de producere a energiei electrice care va fi conectată direct la rețeaua publică de alimentare cu energie, producția locală fiind determinată printr-un grup de măsură cu contorizare inversă, iar consumul beneficiarului fiind determinat ulterior prin cumul din mai multe locații de consum”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu. 

Prin implementarea acestui proiect se dorește valorificarea potențialului solar al comunei cu consecințe benefice asupra mediului. „Prin realizarea investiției se urmărește reducerea cheltuielilor bugetului local afectate de consumul de energie electrică și îmbunătățirea echilibrului bugetar, întrucât, în prezent, sistemul actual implică o slabă independență financiară a autorităților locale”, se mai arată în memoriu. 

În prezent, consumul de energie electrică pentru iluminatul public ocupă o parte importantă din veniturile bugetare.

Centrala va fi compusă din peste 200 de colectoare solare fotovoltaice, terenul pe care va fi amplasată fiind împrejmuit. „Centrala electrică fotovoltaică este compusă din 232 de colectoare solare fotovoltaice, invertoare, tablouri de siguranță și protecție. (…) Terenul unde se va amplasa centrala electrică fotovoltaică va fi împrejmuit pe o lungime de 140 de metri liniari, va avea o poartă pietonală cu lungimea de 1 metru și o poartă auto cu lungimea de 4 metri. Gardul pentru împrejmuire va fi realizat din panouri de gard bordurat galvanizat cu stâlpi din 2 sau 2,5 metri cu o înălțime de 2 metri. Suprafața unde va fi amplasată centrala electrică fotovoltaică va fi dotată cu sistem de iluminat pe tot perimetrul împrejmuirii și va fi monitorizată cu camere de supraveghere. Suprafața unde se va amplasa centrala fotovoltaică este de 1.217 metri pătrați”, se arată în memoriul depus la APM. 

Perioada de implementarea a proiectului este de 12 luni. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică