se încălzește vremea. maxime de până la 22 de grade în transilvania

Meteorologii anunță o încălzire semnificativă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi mult peste cele normale pentru această perioadă a anului. În Banat și Crișana, maximele vor ajunge la 23 – 25 de grade Celsius. Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie și după 3 aprilie, informează Mediafax.

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11…14 grade și ale minimelor de -3…0 grade (în primele nopți urmând a se produce local brumă).

Din data de 28 martie și până spre 3 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cele diurne urmând a fi de 20…23 de grade, iar cele minime de 3…7 grade, mediat regional. O ușoară răcorire a vremii va fi posibilă în ultimele zile ale intervalului de referință. Va ploua local în jurul datei de 28 martie și cu probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

Cum va fi vremea la munte în următoarea perioadă

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic în general apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime de 0…5 grade și minime negative, până spre -6…-4 grade. Din data de 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel că -până spre finalul intervalului de referință- se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, ziua în medie de 6…14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1…7 grade.

La începutul intervalului pe spații mici vor fi pecipitații mixte, iar în data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ploaie va fi ridicată și după data de 3 aprilie.

Ultima oră

Comentariul meu