circulația trenurilor în noaptea de sâmbătă spre duminică
foto: arhivă

În noaptea de sâmbătă spre duminică se va trece la ora de vară. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor, anunță CFR Călători.

Potrivit unui comunicat al companiei, trenurile vor circula după ora actuală (de iarnă) până la ora 3.00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară, anunță Mediafax.

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 3:00, care devine ora 4:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00 – 5.00, vor pleca în ordinea rangului.

CITEȘTE ȘI: Dăm ceasurile cu o oră înainte. România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică

Duminică, pentru adaptarea circulației trenurilor la ora de vară vor interveni următoarele modificări:

RM 7905 – București Nord – Aeroport Henri Coandă se anulează
RM 7908 – Aeroport Henri – Coandă București Nord se anulează
R 9302 – Roșiori de Vede – București Basarab va circula ca tren R 13302 și cu orar modificat: Roșiri de Vede (pl. 02.20 ora de iarnă) – București Basarab (sos. 05.34).

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 31 martie 2024, între staţiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare, transmite CFR Călători.

Ultima oră

Comentariul meu