primăria nu renunță la ideea amenajării unei zone de evenimente și concerte în pădurea dumbrava, deși proiectul e blocat de guvern

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, spune că nu a renunțat la ideea de a amenaja un spațiu pentru evenimente și concerte în Pădurea Dumbrava, deși proiectul a fost blocat de Ministerul Mediului. 

Municipalitatea și-a dorit să realizeze un parc emblematic, unde natura să fie tratată cu respect și să fie pusă în valoare, unde sibienii să se bucure de un loc nou de relaxare, de activități pentru petrecerea timpului liber, de concerte și de festivaluri. Acest spațiu ar fi urmat să fie amenajat în Pădurea Dumbrava, pe amplasamentul fostului depozit de armament de la ieșirea spre Rășinari. În urmă cu trei ani, a fost prezentat și conceptul la care au lucrat specialiști în domeniu. Pe terenul generos, de 181.000 de metri pătrați, s-ar fi creat două zone importante: una pentru concerte și festivaluri în aer liber, cu o scenă permanentă, deservită de un amfiteatru, gândită ca un spațiu versatil pentru diferite tipuri de evenimente, și altă zonă de tip parc, cu ateliere creative, spații pentru laboratoare de creație digitală și cu o zonă de fantasy. 

Proiectul a rămas blocat în sertare, deoarece Ministerul Mediului a definit zona respectivă drept arie naturală protejată. Cu toate acestea, Astrid Fodor spune că nu a renunțat la ideea de a amenaja un spațiu pentru evenimente acolo. 

„Mi-am dorit să realizăm spațiul pentru evenimente culturale din Pădurea Dumbrava, la fostul depozit militar. Dar, prin act normativ, zona a fost definită ca arie naturală protejată și deci proiectul a fost blocat. Dar nu am renunțat, ci facem demersuri pe lângă ministere pentru încadrarea corectă a zonei, mai relaxată, care să protejeze aria naturală, dar să ne permită amenajări de acest tip”, a spus Astrid Fodor într-un interviu pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră