zeci de pasageri au ratat zborul spre paris de la cluj din cauza unor scanere buclucașe
📷 stiridecluj.ro

Zeci de oameni au așteptat ore în șir joi seară în aeroportul din Cluj-Napoca, după ce scannerele pentru verificarea bagajelor s-au defectat, împiedicându-i să ajungă la poarta de îmbarcare. Aeronava care trebuia să îi ducă la Paris a decolat doar cu o parte dintre pasageri, iar pentru ceilalți, responsabilii au pregătit un autocar pentru a-i transporta în Franța.

Nu mai puțin de 43 de persoane, care ar fi trebuit să urce în avionul spre Paris, nu au putut înainta spre poarta de îmbarcare din cauza defecțiunii scannerelor pentru bagaje. După 40 de minute de așteptare, aeronava a decolat doar cu o parte dintre pasageri, scrie ȘtirilePROtv.

Un bărbat a declarat: „De la ora 16 ne-au tot amânat, spunându-ne ‘stați liniștiți, o să plecați’. După 2 ore de așteptare, ni s-a spus că aeronava a plecat. Era o a doua soluție, pe care au deschis-o doar după ce avionul nostru a plecat.”

După ore întregi de așteptare, singura soluție a fost un autocar care să îi ducă pe oameni, în aceeași noapte, spre Paris.

O femeie a spus: „Eu sunt cu copilul și cu soțul, am probleme de sănătate, probleme cu coloana, deci nu-mi permit să merg atât de mult cu autocarul.”

Altă femeie a adăugat: „Am fost în aeroport cu un bebeluș de 5 luni, timp de 4 ore. Ei propun un microbuz care ajunge undeva la ora 23 în Paris, ceea ce nu este ok pentru mine și pentru ceilalți care sunt cu copii. Următorul zbor va fi duminică și ne-a costat încă 400 de euro.”

Reprezentanții Aeroportului din Cluj-Napoca au explicat că defecțiunile au apărut din cauza lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, a declarat: „Au mai apărut anumite probleme legate de soft, de integrare, tăierea accidentală a unor cabluri. Comandantul avionului a decis să plece. Nu cred că ar fi fost o problemă să mai aștepte 30 de minute.”

Mulți dintre oamenii care au ratat zborul au refuzat transportul cu autocarul.

Ultima oră