temperaturi de vară și ploi puține în următoarele patru săptămâni
Foto: Mădalin Constantin

Termperaturile vor depăși mediile obișnuite pentru luna iunie pe parcursul următoarelor patru săptămâni. Ploile vor fi deficitare, potrivit prognozei pentru perioada 27 mai – 24 iunie, anunță Mediafax.

27 mai – 3 iunie
Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

3 – 10 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

10 – 17 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

17 – 24 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Ultima oră