percheziții la un bărbat din cisnădie, bănuit de înșelăciune prin metoda accidentul

Marți, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții, în scopul identificării unor persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de înșelăciune prin metoda accidentul. 

Trei dintre percheziții au fost desfășurate într-un penitenciar, una la o locuință din Cisnădie, județul Sibiu și una la o locuință din Ștei, județul Bihor.

Din cercetări a rezultat că 3 bărbați, încarcerați în penitenciar, ar fi apelat persoane în vârstă, din municipiul Alba Iulia, atribuindu-și calitatea de personal medical și ar fi solicitate sume importante de bani necesare pentru tratamentul medical al unor rude ale apelaților, care ar fi fost victime ale unor accidente.

Prin intermediul unei persoane aflată în libertate, ar fi reușit, la data de 7 aprilie 2024, să obțină 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur, care ar fi fost ridicate de un complice care s-ar fi prezentat la ușa victimei.

Folosindu-se de același mod de operare, aceștia ar fi încercat, la data de 17 februarie 2024, să inducă în eroare o altă persoană în vârstă din Alba Iulia.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 13 telefoane mobile, o tabletă și mai multe cartele telefonice.

Față de un bărbat de 46 de ani, din Ștei, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliței județene Sibiu, Cluj și Bihor precum și polițiști ai Serviciilor de Investigații Criminale și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Aceasta a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate.

Ultima oră