cod portocaliu de furtună la jina și miercurea sibiului

Locuitorii din Jina și Miercurea Sibiului au primit vineri mesaje de tip RO-Alert. Meteorolgii au emis o avertizare de cod portocaliu de furtună. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru localitățile Jina și Miercurea Sibiului.

Avertizarea meteorologică este valabilă astăzi 7 iunie 2024 între orele 19:15 – 20:15 și vizează averse torențiale care vor acumula 25-40 l/mp, grindină de dimensiuni medii (2-4 cm), descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie.

Pentru locuitorii din cele două localități IGSU transmite mesaj RO-Alert.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme.

Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Ultima oră