debut culinar în ruta cafenelelor istorice a celebrului hotel transilvania din cluj-napoca
Terasa de vară a Hotelului Transilvania

Debut culinar în Ruta Cafenelelor Istorice a celebrului Hotel Transilvania din Cluj-Napoca

Celebrul Hotel Transilvania din Cluj-Napoca a fost inclus în prestigioasa rută culturală “Historic Cafes Route”, aflată sub Înaltul Patronaj al Consiliului Europei. Hotelul va marca acest moment printr-un eveniment special pe 29 iunie 2024, de la ora 12:00, sub conducerea noului președinte al rutei, sibianul Arnold Gunter Klingeis.

Arnold Gunter Klingeis: Primul român la conducerea unei rute culturale europene

Arnold Gunter Klingeis, noul președinte al Historic Cafes Route, este primul român care preia conducerea unei rute culturale europene, reprezentând Brukenthal Palace Cafe Avrig. „Participanții la acest important moment vor avea parte de o experiență cu adevărat deosebită, un periplu în istoria de peste 500 de ani a acestui celebru hotel, combinată cu trăiri contemporane,” a declarat Klingeis.

Evenimentul

Ceremonia va include decorarea clădirii cu plăcuța onorifică a Consiliului Europei și primul discurs oficial al lui Klingeis. Evenimentul va cuprinde, de asemenea, prezentări de modă, recitaluri muzicale live și vizionarea unui scurt metraj documentar despre cele mai celebre ecranizări ale romanului “Dracula”.

Meniul

Punctul culminant al evenimentului va fi un meniu istoric special conceput, inspirat de preparatele tradiționale ale restaurantului hotelului. Printre deliciile culinare se vor număra supe de țelină și găluște, limbă de vită cu salată și sos tartar, salate de vară cu piept de rață, ragout de căprioară cu pară în vin și mămăliguță cu trufe, și budincă de morcovi cu sos de mere.

„Hotelul Transilvania înseamnă mult mai mult decât menționarea în romanul ‘Dracula’. Este legat de istoria străveche a Clujului, fiind construit pe ruinele reședinței guvernatorului Daciei Porolissensis, și având o istorie neîntreruptă de peste o jumătate de mileniu,” a declarat Adriana Sava, Director General al hotelului.

Carte de vizită pentru România

La eveniment vor participa reprezentanți ai rutei culturale europene, oficialități locale și centrale, oameni de cultură și artă, și reprezentanți ai presei. Aderarea Hotelului Transilvania la “Historic Cafes Route” reprezintă un moment de mândrie națională și o importantă oportunitate de promovare a României pe scena culturală europeană.

 

Ultima oră