copilul salvat de la înec weekend-ul trecut la sibiu se simte mai bine: „are o evoluție favorabilă”
foto: arhivă

Băiatul salvat de la înec de prietenul lui dintr-un lac de la marginea municipiului Sibiu se simte mai bine. Este în continuare internat în spital, dar „are o evoluție favorabilă”, spun medicii. 

Copilul în vârstă de 14 ani, salvat de la înec de Matei, prietenul-erou, se simte mai bine. El a ajuns la spital sâmbătă seara, prezentând hipotermie și dispnee, astfel că a fost internat pe secția ATI. Starea lui s-a îmbunătățit, astfel că la începutul săptămânii a fost transferat pe secția de Pediatrie. 

Băiatul este îngrijit de medici și primește tratament de specialitate. Starea lui este mult mai bună. „Evoluția este favorabilă, încă este spitalizat pentru efectuarea tratamentului”, a transmis medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. 

Matei, băiatul care l-a salvat și l-a scos la mal din lacul din Valea Aurie, a fost dus și el la spital în acea seară, fiindcă suferise un atac de panică. Nu a fost nevoie să fie internat, astfel că a plecat acasă.

Copilul a povestit, într-un interviu pentru Ora de Sibiu, că a sărit în ajutorul amicului său fără să stea pe gânduri. „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el. Era adâncă apa, nu ajungeam cu picioarele. A fost destul de dificil să îl trag spre mal, dar a contribuit și el pentru că nu s-a lăsat. Am sărit direct după el și nu am luat în considerare ce putea să mi se întâmple. Nu am vrut să mă dau mare sau să fac o impresie bună. În momentul acela am vrut să îl ajut”, a povestit Matei. 

Citește și: Povestea lui Matei, eroul care și-a salvat prietenul de la înec

Ultima oră