doi bărbați prinși în trafic băuți și fără permis la volan în șelimbăr și șaroș pe târnave
Foto Arhiva

Polițiștii rutieri din Sibiu și Dumbrăveni au intervenit în două situații distincte în noaptea de 20 iunie. În Șelimbăr, un tânăr de 21 de ani din Săliște a fost oprit pentru control pe strada Prelungirea Mihai Viteazu.

Verificările au dezvăluit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În plus, testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

În același timp, în localitatea Șaroș pe Târnave, polițiștii din Dumbrăveni au oprit pentru control un moped condus de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din județul Mureș. Au constatat că mopedul era neînregistrat și că conducătorul acestuia nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru mai multe infracțiuni, printre care conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat.

Ambele cazuri sunt în curs de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare.

Ultima oră