plin de poliție pe șoselele din sibiu în minivacanța de rusalii și la fits

În perioada 21 – 25 iunie a.c., polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri specializate, vor fi la datorie pentru ca atât minivacanța prilejuită de Rusaliile Creștin Ortodoxe, cât și debutul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, ediția 2024,  să fie marcate de evenimente cât mai plăcute pentru comunitatea sibiană.

La nivelul judeţului Sibiu, peste 110  poliţişti vor acţiona zilnic având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Poliţişti de ordine publică, polițiști rutieri, de investigații criminale, acțiuni speciale și de la alte structuri se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, activităţile desfășurându-se în sistem integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfășoare activităţi religioase, artistice și de agrement.

Pe  linie judiciară, vor fi efectuate controale îndeosebi în zonele cu aglomerări de public, în scopul prevenirii infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, de și din auto, dar și pentru monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Pe linia siguranței circulației, efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe toate categoriile de drumuri în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor,  dar și pentru combaterea  excesului de viteză şi conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. Când efectuați operațiuni financiare, la bancomate sau ghișeele băncilor, asigurați-vă că nu sunteți urmăriți de persoane necunoscute și nu vă deplasați pe trasee izolate, mai ales dacă aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

În ceea ce privește siguranța traficului rutier, le reamintim conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul pe care circulă, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă înainte și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor. Parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate!

Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, îndeosebi după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumului.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea unei fapte care aduce prejudicii vieții sau bunurilor unei persoane, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la numărul unic pentru situații de urgență 112 ! Forțele de ordine vor asigura o reacție rapidă în cazul semnalării unei situații de urgență, conform competenței.

Ultima oră