două sere de canabis descoperite de polițiști într-o curte din cartierul terezian la sibiu (video foto)

Polițiștii și procurorii sibieni au descoperit două sere de canabis în cartierul Terezian din Sibiu. Un bărbat avea o adevărată cultură în gospodărie.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru trafic de droguri de risc.

Cultură de cannabis în curtea casei

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2024, acesta ar fi înființat și dezvoltat o cultură de canabis, în scopul comercializării către consumatori din județul Sibiu. Polițiștii i-au făcut bărbatului o vizită și au avut o mare surpriză.
două sere de canabis descoperite de polițiști într-o curte din cartierul terezian la sibiu (video foto) două sere de canabis descoperite de polițiști într-o curte din cartierul terezian la sibiu (video foto)
„Astfel, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la data de 7 iulie 2024, în urma căreia au fost descoperite și ridicate din două sere (situate în curtea imobilului), 43 de plante de canabis (în diverse stadii de dezvoltare), cu o greutate de aproximativ 25 de kilograme, mai multe recipiente din sticlă și plastic conținând un kilogram muguri de canabis, semințe de canabis, obiecte purtând urme de substanță, precum și un cântar electronic de precizie și mai multe grindere”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
două sere de canabis descoperite de polițiști într-o curte din cartierul terezian la sibiu (video foto) două sere de canabis descoperite de polițiști într-o curte din cartierul terezian la sibiu (video foto)
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Sibiu și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră