când scăpăm de caniculă la sibiu? urmează cele mai toride zile

Meteorologii din Sibiu anunță că perioada de caniculă va continua. În următoarele 10 zile, vom avea zilnic temperaturi de peste 32-33 grade Celsius, iar începând cu sfârșitul săptămânii, valorile termice vor crește și mai mult.

Meteorologul Udor Eckert de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud anunță că, începând de duminică, se vor înregistra temperaturi de peste 36-37 grade Celsius, acestea fiind cele mai fierbinți zile din această perioadă. Valul de căldură intensă va continua pentru aproximativ 10 zile.

„Valul de căldură va persista aproximativ 10 zile. Temperaturile o să depășească zilnic 32-33 grade Celsius, în majoritatea zonelor. În acest weekend pot atinge 36-37 grade Celsius. Duminică, luni și marți, poate și miercuri, se arată cele mai calde zile, când se pare că vom avea chiar 36-37 grade Celsius la orele prânzului. Pe termen lung e greu de spus”, spune Udor Eckert.

Vestea bună este că vor apărea sporadic și ploi, în special în regiunile montane, după ora prânzului și seara.

„După orele prânzului și seara vor mai fi averse sporadice de ploaie și descărcări electrice mai mult în zonele de munte. Ploi serioase nu sunt, dar pot apărea averse consistente punctual”, a mai transmis meteorologul.

Ultima oră