Pensionar din județul Sibiu condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a furat curent
foto: arhivă

Un pensionar din nordul județului Sibiu a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că, în perioada pandemiei, a furat curent. Bărbatul s-a racordat în mod ilegal la rețea, justificând că nu avea bani și era bolnav. 

Bărbatul, pensionar, a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și „executarea sau folosirea de instalații clandestine cu scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor pe măsură”. 

A furat curent

Pensionarul, domiciliat într-o localitate din nordul județului Sibiu, s-a racordat ilegal la rețea și a furat curent, creând un prejudiciu de 6.979,15 lei. Totul s-a întâmplat în vara anului 2020, fapta fiind sesizată în urma unui control efectuat de către angajații SDEE Transilvania Sud SA. Angajații societății au constatat atunci existența unui circuit clandestin prin care se alimenta o parte din instalația electrică a imobilului cu energie necontorizată. 

Pe parcursul judecății, bărbatul și-a recunoscut fapta și a mărturisit care a fost motivul pentru care s-a racordat la rețea. „În perioada pandemiei, respectiv vara anul 2020, din cauza problemelor financiare și a cheltuielilor generate de starea sa de sănătate, a legat un cablu cu două fire în podul imobilului, direct din cablul de alimentare cu energie electrică de la rețea, înainte de contor, și l-a conectat direct la imobil. A montat o siguranță electrică în tablou și a coborât în prelungire cu un alt conductor electric în pivnița de sub apartamentul nr.1, ducându-l pe sub tavan până în baia din apartament, unde a alimentat cu energie electrică o singură priză. La această priză conecta la nevoie o mașină electrică de spălat haine și un boiler electric”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Închisoare cu suspendare

Potrivit decizie Judecătoriei Mediaș, bărbatul va plăti pentru fapta săvârșită în pandemie. El a fost condamnat, în data de 6 august, la 6 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare. 

În următorii doi ani, el va trebui să respecte o serie de măsuri de supraveghere, printre care să se prezinte regulat la Serviciul de Probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune și să comunice schimbarea domiciliului și deplasările care depășesc 5 zile. 

Societatea Distribuție Energie Electrică nu s-a constituit parte civilă în această cauză. Bărbatul va trebui să achite doar cheltuielile judiciare avansate de stat, în valoare de 402 lei. 

Ultima oră