începe valul scumpirilor. crește prețul la carnea de porc

Creșterea prețurilor la carnea de porc cu 10% înainte de Crăciun.

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, românii se confruntă cu o nouă provocare: scumpirea cărnii de porc. Producătorii anunță creșteri de prețuri de la o săptămână la alta, estimând o majorare inițială de 5%, care ar putea ajunge la 10% în perioada sărbătorilor, scrie observatornews.

Această situație este cauzată în principal de seceta din acest an, care a dus la creșterea costurilor furajelor pentru animale. România a importat în prima jumătate a anului carne de porc în valoare de peste 500 de milioane de euro, ceea ce va contribui la creșterea prețurilor pe piață.

Fermierii estimau o producție de porumb de 13 milioane de tone, însă recolta a fost de doar 7 milioane de tone, ceea ce va duce automat la scumpiri. Așadar, românii trebuie să se pregătească pentru o cheltuială mai mare în perioada sărbătorilor de iarnă, în special la cumpărarea cărnii de porc.

Ultima oră