Într-o cafenea din Timișoara, clienții sunt deja încurajați să vină cu propriile recipiente, beneficiind chiar de o reducere de un leu pentru acest comportament. Proprietarii de restaurante susțin însă că implementarea acestor reguli presupune și modificarea legislației naționale, în condițiile în care, momentan, nu au voie să transporte recipiente din exterior în bucătării din cauza riscurilor de contaminare, scrie ȘtirilePROTV.
Florin Sandor, proprietar de restaurant, atrage atenția asupra riscurilor de contaminare care pot apărea atunci când ambalajele externe interacționează cu produsele din interiorul restaurantului. De asemenea, comercianții vor trebui să informeze clienții că produsele vândute vor fi oferite într-un recipient reutilizabil.
Pentru microîntreprinderi, aceste obligații nu vor fi aplicabile, înțelegându-se că impactul asupra lor ar fi mai greu de gestionat. Cu toate acestea, măsurile adoptate sunt considerate benefice pe termen lung, având în vedere reducerea deșeurilor și protejarea mediului.
Ultima oră
- Remiză cu multe goluri pentru ACS Mediaș în penultimul amical al iernii (foto) acum 27 de minute
- ANAF avertizează. Românii care nu răspund somațiilor riscă ani grei de închisoare acum o oră
- CSU Sibiu a ”repatriat” la echipă un jucător de bază din ultimele sezoane acum 3 ore
- Controale de amploare în azilele pentru bătrâni. Au loc și la Sibiu acum 4 ore
- De pe munte, la spital. Cinci apeluri de urgență la Salvamont Sibiu acum 4 ore