A murit cea mai bătrână femeie din lume

Nanu Șaova, o femeie despre care autoritățile din Rusia spun că ar fi cea mai longevivă persoană din istorie, a decedat la vârsta de 128 de ani, luni, în locuința sa din munții Caucaz, potrivit Tass.

Autorităţile locale au înscris-o pe Şaova, în urmă cu doi ani, în Cartea Recordurilor din Rusia. aşa cum arăta paşaportul femeii, aceasta urma să împlinească 129 de ani în luna mai, potrivit Mediafax.
Şaova, care ar fi avut 27 de ani în timpul Revoluţiei Bolşevice şi 101 ani la destrămarea Uniuniunii Sovietice, a fost căsătorită de două ori, a avut opt copii, 19 nepoţi, 33 de strănepoţi şi şapte stră-strănepoţi.
Femeia credea că a trăit atât de mult pentru că a făcut muncă fizică grea, lucrând la o fermă – şi a consumat zilnic ayran, o băutură pe bază din iaurt. Moştenitorii săi spun că şi genetica a avut un rol important, mama acesteia şi bunica ei ajungând până la vârsta de 117 ani.
Anul trecut femeia a fost desemnată cel mai în vârstă votant din Rusia, alegând să îl sprijine pe Vladimir Putin în cursa pentru funcţia de preşedinte.
Au apărut şi dubii cu privire la vârsta reală a femeii, întrucât registrele de naşteri din acea perioadă nu mai există. Pe paşaportul femeii, data naşterii era “00.00.1890”, pentru aceasta nu îşi mai amintea ziua exactă, ci doar anul.
Unul dintre fiii femeii a precizat şi că, deşi aceasta îşi amintea foarte bine momente din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nu avea amintiri din timpul Primului Război Mondial, în condiţiile în care ar fi avut 28 de ani când s-a încheiat.
Oficial, recordul de longevitate la nivel general a fost stabilit de Jeanne Calment din Franţa, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile, potrivit Guinness Book of Records.

128 de anicea mai longevivă femeiedecesfemeie moartăpersoana longevivă
Comentarii (0)
Comentează