Iohannis, despre majorarea pensiilor și alocațiilor: „Nu e posibil să împarți bani care nu există”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că „nu e posibil să împarți bani pe care nu îi ai”, făcând referire la majorarea cu 40% a punctului de pensii și la dublarea alocațiilor, scrie Mediafax.

Întrebat, miercuri, ce părere are despre majorarea punctului de pensie cu 40% și dublarea alocațiilor, Iohannis a răspuns că nu se pot împărți bani care nu există.

„Nimeni nu și-a dorit această epidemie care s-a transformat în pandemie, nimeni nu și-a dorit pentru români o criză economică. Toată lumea își dorește să câștige mai bine, iar guvernanții să dea bani mai mulți oamenilor care au așteptări mai mari, însă trebuie să existe acești bani. Nu e posibil să împarți bani care nu există”, a spus Iohannis.

Președintele Româneii a menționat că se bucură că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, respectiv că „nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, pensionarii și copiii, să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică”.

„Am solicitat Guvernului să le majoreze atât cât se poate. Nu vorbim de altceva – e o majorare atât cât s-a putut. Când economia își va reveni, se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax

alocațiiklaus iohannismajorare pensiipensii
Comentarii (0)
Comentează