Astrid Fodor, în pericol să nu fie validată ca primar al Sibiului – ANI spune că e incompatibilă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis judecătoriilor și tribunalelor din România lista candidaților la alegerile locale care au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese. Pe listă se află și Astrid Fodor, care a fost realeasă în funcția de primar în urma alegerilor din 27 septembrie, notează G4media.

UPDATE

Surse judiciare au declarat, pentru Ora de Sibiu, că Astrid Fodor nu se află în stare de incompatibilitate și că ANI face un abuz. Detalii AICI.

Știrea inițială

ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani. În acest caz, Astrid Fodor este în pericol să nu fie validată ca primar al Sibiului.

Potrivit ANI, Astrid Fodor nu mai putea fi aleasă timp de trei ani, de la încetarea mandatului 2016-2020.

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş – Colegiul German Samuel von Brukenthal şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

ANIastrid fodorfodorsibiu azi
Comentarii (0)
Comentează