Raluca Turcan caută la Sibiu motivele “numărului încă mic al intențiilor de vaccinare și al celui de vaccinări” Covid 19 în instituțiile din subordine

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale s-a aflat sâmbătă a Sibiu, unde alături de prefectul Mircea Crețu și șeful DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea au analizat cum decurge vaccinarea în instituțiile din subordinea sa.

Vaccinarea este cea mai bună șansă de întoarcere la normalitate, în același timp probabil cel mai important instrument de reducere a răspândirii COVID-19, de scădere a riscului de îmbolnăvire și de limitare a supraîncărcării unităților sanitare. Ministrul Muncii și Protecției Cociale, Raluca Turcan a transmis pe Facebook că aesta este mesajul care trebuie să ajungă la fiecare cetățean și la comunicarea căruia așteaptă să participe toți românii de bună credință.

“Astăzi, la Sibiu, am făcut împreună cu prefectul Mircea Crețu și cu directorul DSP, col. Daniel Chelcea, o analiză cu privire la vaccinarea în instituțiile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Muncii – unități de ocrotire și asistență. Necesitatea promovării insistente a vaccinării este una dintre concluzii.
 E adevărat, există și unele justificări pentru numărul încă mic al intențiilor de vaccinare și al celui de vaccinări înregistrate dinspre instituțiile amintite (o parte au fost focare, deci au trecut prin boală; nu toate organizațiile dispun de semnătură electronică etc.), însă sunt și motive care au la bază lipsa de informații.
 La Sibiu vaccinarea se desfășoară în ritm și condiții bune – astăzi dimineața numărul total de persoane vaccinate era de aproximativ 3000. Îmi doresc ca aceeași situație să o înregistrăm și la nivelul instituțiilor de ocrotire și asistență și de aceea fac apel la toți cei care pot da un bun exemplu (cadre medicale, alte tipuri de personal) să se vaccineze și să transmită mai departe mesajul lor de încredere.
 Niciodată în istoria medicinei nu au fost implicate atât de multe resurse în dezvoltarea unui vaccin pentru o singură patologie. Procesul de autorizare a fost accelerat nu sărind etape, ci respectând legislația existentă care prevede astfel de situații. Am ajuns, astfel, cu toții, să putem spera la revenirea la normalitate, la momentele în care ne putem îmbrățișa bunicii din centrele pentru vârstnici. Am solicitat prefectului Mircea Crețu și directorului DSP să se implice în transmiterea continuă a informațiilor corecte spre unitățile aflate în sfera de competență a Ministerului Muncii, astfel încât să putem readuce cât mai repede normalitatea în viețile celor aflați acolo. Informați-vă corect: https://vaccinare-covid.gov.ro/ a transmis ministrul Muncii, Raluca Turcan după vizita la Sibiu.

raluca turcanvaccinare covid 19vaccinare covid directia muncii
Comentarii (1)
Comentează
  • Calin Delia str.aleea Tesatorilor Sibiu

    D-na Turcan nu stiu cum te-ai aciuit la Sibiu, acum impreuna cu firma sotului ati marit taxa de salubritate. Du-te in Moldova ta si da-le de lucru la puturosii de moldoveni, care fura si mint de ingheata apele.
    Rusine sa va fie, Ati zapacit-o si pe D-na Fodor. Acum ai o functie despre care habar nu ai, se aude din comentariile pe care le faci la TV. Mai buna era d-na Violeta Alexandru de 10 ori decat tine.