Explicații oficiale despre schimbarea legată de noile restricţii – De ce se aplică doar de duminică

Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au explicat vineri de ce a fost făcută schimbarea de ultim moment legată de noile restricţii. Practic toate măsurile aprobate joi seară (DETALII AICI) intră în vigoare numai de duminică.

Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vineri după-amiază, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței în termen de 48 de ore.
Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență.

CITIȚI ȘI: Noile restricții pentru Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie – Circulația interzisă după 20:00. Magazinele, program până la 18:00 – Sălile de fitness se închid

„În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.
Restricțiile prevăzute în Hotărârea CNSU urmau să intre în vigoare de vineri.
Șeful DSU Raed Arafat a anunțat, joi seara, că magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidența este de peste 4 la mie, restricțiile sunt doar pentru weekend.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU NOILE RESTRICȚII

Vineri, premierul Florin Cîțu a anunțat că restricțiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului scurt de implementare.

covid-19restrictiirestrictii la sibiurestrictii noirestrictii romania
Comentarii (0)
Comentează