Decizie de ultimă oră – Românii care au avut reacții severe cu AstraZeneca nu mai fac rapelul

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat miercuri seară că toți românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai face și rapelul.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat Președintele Comitetului Național de Vaccinare , dr. Valeriu Gheorghiță.
Miercuri, Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a anunțat că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA anunță, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

coronaviruscovid-19reactii adverse astrazenecavaccinvaccin astrazenecavaccinare
Comentarii (0)
Comentează