Câți bani a cheltuit Primăria Sibiu pentru măști de protecție – Prețul la bucată, mult mai mic decât în alte orașe

Primăriile reședință de județ au achiziționat, în opt luni, în perioada martie – noiembrie 2020, peste șase milioane de măști de protecție. S-au cheluit peste 14 milioane de lei pentru aceste materiale și, conform datelor InfoCons, prețul mediu de achiziție al unei măști a fost 2,33 lei. Cei mai mulți bani i-a scos din buzunare Primăria municipiului Slatina, iar cei mai puțini bani i-a cheltuit Primăria municipiului Ploiești. Sibiul se situeaza undeva la mijloc.

În opt luni de pandemie, și anume în perioada martie – noiembrie 2020, primăriile din țară au alocat diverse sume pentru achiziția de măști de protecție. În unele cazuri, măștile au fost cumpărate la prețuri exorbitante. Potrivit site-ului Protecției Consumatorilor, primăria care a scos bani mulți din buzunare este cea a municipiului Slatina. Prețul mediu al unei măști a fost aici de 7,16 lei/bucată. Și la Arad, lucrurile au fost asemănătoare. Prețul mediu per bucată a fost 7,02 lei. Cel mai mic preț l-a găsit primaria Iași, și anume 0,24 lei/bucată. Și Primăria municipiului Sibiu se situeaza tot în topul primăriilor care au găsit pe piață măști la preț mai mic. Drept dovadă, în orașul de pe Cibin, prețul mediu de achiziție al unei măști a fost 1,82 lei/bucată.

Din punct de vedere al celor mai mari și mici sume alocate pentru achiziția de măști, situația este următoarea:

Primăriile care au cheltuit cele mai mari sume pentru achiziția de măști de protecție sunt: Primpria Municipiului Slatina (5.776.120 lei), Primăria Municipiului Brașov (1.384.529,30 lei) și Primăria Municipiului Alba Iulia (838.450,20 lei).

La polul opus de află: Primăria Municipiului Ploiești (12.199,32 lei), Primăria Municipiului Brăila (14.844,06 lei) și Primăria Municipiului Slobozia (18.061,82 lei).

Primăria municipiului Sibiu a cheltuit 98.089,32 lei. Cu acești bani, s-a reușit achiziționarea a 53.800 de măști de protecție.

 

bani masticoronaviruscovidmastimasti protectieprimaria sibiu
Comentarii (0)
Comentează