ANUNȚ APĂ CANAL – Lucrare de anvergură pentru deblocarea colectorului de canalizare din Ștrand

Apă Canal va folosi puterea a 2 super echipamente, pentru a debloca colectorul principal de canalizare din cartierul Ștrand, strada Maramureșului, redându-i astfel funcționalitatea în totalitate.

Șoferii și locuitorii din zonă sunt rugați să sprijine acțiunea de amploare, ce a început miercuri, 19 mai. Această acțiune presupune un efort impresionant de utilaje, pe mai multe tronsoane de drum, între căminele de vizitare stradale, zona Petrom și intersecția cu str. Doljului.

 Echipele angajate de Apă Canal Sibiu vor lucra până vineri,  21.05, în intervalul 09.00 – 17.00 , cu utilaje specializate, de capacitate foarte mare.

Ce au găsit în prima zi a lucrării angajații de la Apă Canal în colectorul princial de canalizare.

Urmărim să eliminăm balastul, pământul și alte reziduuri care provin de la multiplele șantiere din cartierul Ștrand, deschise în ultimii ani. Aceste lucrări au dus la acumulări impresionante, în colectorul principal de canalizare, punând în pericol sistemul din zonă.

Cele 2 utilaje, un autocurățător cu recirculare a apei (dotat cu o pompă cu debit de 550 l/minut și o pompă de vid (pentru absorbția reziduurilor) de 4000mc/h), și o autovidanjă  “aspirator”, (cu o capacitate a pompei de absorbtie de 20.000 mc/h), vor fi folosite pentru a îndepărta balastul din colectorul ce deservește zonele: Ștrand – Calea Poplacii – Valea Aurie – B-dul Victoriei.

Lucrările vor ocupa cu utilaje și o parte din carosabilul din zonă, fapt care duce la restricționarea temporară a circulației, pe o bandă de mers.

Șoferii sunt rugați să circule cu atenție și considerație pentru siguranța lor și a echipelor din zonă. Decolmatarea și îndepărtarea balastului din colectoarele mari, așa cum este cel în cauză (cu diametre de 800 – 1400 mm) sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului de canalizare.

„Aceste lucrări sunt însă complexe, necesită echipamente masive, de mare capacitate: autospeciale, autocurățătoare, pompe, obturatoare. Toate generează costuri mari. Tocmai de aceea este esențial să folosim responsabil canalizarea. Reziduuri precum pământul, materialele textile, materialele plastice, bucățile de lemn, ballast-ul rezultat de la construcții, generează probleme grave și nu trebuie aruncate în canalizare. Apă Canal Sibiu S.A. trimite un gând de apreciere pentru cei care înțeleg că locul acestor deșeuri nu este canalizarea și le mulțumește celor care vor tranzita zona, în timpul lucrărilor, pentru înțelegerea și atenția acordate echipelor de lucru.” precizează inginer Vasile Maier, director general Apă Canal S.A.

 

apa-canal
Comentarii (0)
Comentează