Mesaj dur după retrogradarea FC Hermannstadt – ’’Beza făcea echipa pe cumetrii. Jucătorii să plece!’’

Peluza Nord Sibiu a făcut public un comunicat de presă în care atacă în termeni duri atât pe antrenorul Eugen Beza, cât și pe directorul sportiv Radu Neguț. Jucătorii sunt și ei arătați cu degetul și acuzați că ar fi premeditat retrogradarea celor de la FC Hermannstadt.

Iată comunicatul de sâmbătă al galeriei sibiene, după ce FC Hermannstadt a retrogradat în liga 2:

Peluza Nord Sibiu doreste sa isi exprime public pozitia despre situatia actuala a echipei si sa prezinte tuturor suporterilor sibieni cauzele ce au dus la retrogradarea clubului nostru in liga secunda.
Pe tot parcursul acestui sezon au fost luate decizii cel putin bizare de catre conducerea acestui club, decizii ce au dus echipa noastra in situatia penibila de a scrie o istorie negativa, aceea de a fi prima echipa de liga 1 eliminata la baraj de o formatie de liga secunda.
Prin intermediul acestui comunicat dorim sa cerem public DEMISIA celor care au adus clubul in acest impas, si anume:

– RADU NEGUT – pauza competitionala din iarna ne-a dovedit din nou ca liga 1 este o palarie mult prea mare pentru el. Scouting-ul penibil si total lipsit de profesionalism al clubului a fost bazat strict pe urmarirea de videoclipuri pe youtube si astfel am ajuns de la Fortes la Aralica, din lac in put. Intoarcerea lui la Sibiu a fost o garantie a venirii lui Dani Coman in vara aceasta la echipa noastra, conditia fiind aceea de a se salva echipa de la retrogradare, din pacate a fost un compromis falimentar.

– EUGEN BEZA – ideile tactice gandite de acest antrenor au fost de cele mai multe ori lipsite de logica, punctul culminant fiind la meciul de baraj cand deciziile luate de el au avut tenta de sabotaj. Echipa facuta pe cumetrii (vorba venita de la baieti pe care i-ai antrenat in acest sezon, total justificata), lipsa totala de autoritate in fata vestiarului (e oarecum de inteles cand te trezesti din pozitia de antrenor secund etern in cea de antrenor principal), dar si aroganta nejustificata (,,in 2 luni am acumulat cat alti antrenori in 6 ani”) ne-au ingropat si ultima noastra sansa de a ramane in liga 1.

– JUCATORILOR DE FOTBAL – Pe intreg parcursul sezonului 80% dintre purtatorii ilegali de echipament sportiv ai echipei noastre au aratat o lipsa mare de respect fata de oras, de suporteri si de meseria pe care o practica. Lipsa de determinare si de onoare, dar si ,,bisericutele” din vestiar au dus la un deznodamant inevitabil. Returul barajului a fost cel putin suspect, multi dintre voi avand o atitudine delasatoare, rusinoasa si sabotoare (Razvan Dalbea a reusit ,,performanta” istorica sa mearga la vestiare in minutul 6 dupa 2 cartonase galbene luate in 3 minute. Cartonas rosu – cota 5, se pare ca obiceiurile de pe vremea cand imbracai tricoul alb-verde nu s-au pierdut). Cu toate acestea, Peluza Nord Sibiu si toti suporterii acestui club v-au sustinut pana la final. Rasplata? La finalul barajului cu CS Mioveni ati fugit aproape toti (mai putin Mayoral si Oprut) la vestiare ca sobolanii, fara pic de demnitate fata de cei 1000 de suporteri prezenti la Medias ce v-au sustinut 94 de minute. De data aceasta nu aveti absolut nici o scuza, salariile restante au fost achitate imediat dupa meciul de la Cluj, v-ati luat banii si ati uitat de fotbal. FCH nu inseamna niciunul dintre voi, FCH inseamna SIBIU. Noi tot aici vom fi, indiferent de liga, in schimb voi trebuie sa plecati!

CITIȚI ȘI: Ce urmează la FC Hermannstadt după retrogradare – Claudiu Rotar: ”Săptămâna viitoare decidem”

Aceleasi personaje ,,de ale casei” mentionate in comunicat au reusit sa obtina si a 2-a retrogradare a unei echipe sibiene din prima liga si sa isi bata joc din nou de un oras intreg, din aceste motive nu le vedem nici un viitor alaturi de echipa noastra.
Retrogradarea echipei trebuie sa aduca o reconsctructie masiva atat la nivel administrativ cat si la nivel sportiv, iar anul urmator cand lucrarile la Stadionul Municipal din Sibiu vor fi finalizate trebuie sa atacam promovarea si sa revenim in prima liga.
Peluza Nord Sibiu va sustine neconditionat echipa, indiferent de liga. Sibiul are si va avea in continuare fotbal!

FC Hermannstadtfotbal sibiupeluza nord sibiusibiu azi
Comentarii (1)
Comentează
  • Patrichi

    Cea mai mare greșeală a fost asocierea cu Prodan. A făcut numai rău clubului. Să vinzi pe nimic vârful de atac este cel puțin dubios.