Weekend prelungit- La Sibiu mâncăm oltenește sau alegem un film la Cinegold

Ne așteaptă un weekend prelungit, așa că totul trebuie planificat riguros pentru a profita cât mai bine de zilele libere. Evenimente sunt pregătite pentru toate gusturile și vârstele, de la spectacole de teatru pentru copii la degustări de preparate oltenești în Muzeul Astra.

Zilele Europene ale Arheologiei este un eveniment care va avea loc inclusiv duminică, în Muzeul Astra. În zilele de sâmbătă și duminică (19-20 iunie) vor avea loc ateliere de reconstituire istorică antică susținute de ASOCIAŢIA AMICII MUZEULUI din Zalău
De asemenea, sâmbătă, 19 iunie, între orele 12 – 18 și duminică, 20 iunie, între orele 10-18, vizitatorii au de ales între următoarele ateliere: Atelier de prezentare a diferitelor aspecte din viața comunităților antice din zona graniței romane și a orașului roman Porolissum; prezentări de echipamente, arme şi tehnici de luptă ale dacilor, romanilor, sarmaților și germanicilor; Atelier interactiv de inițiere în tragerea cu arcul la țintă, tir cu arcul tradițional; Atelier interactiv de prezentare a societății antice: joaca în antichitatea romană (rota, delta); Atelier interactiv școala și educația în Roma antică (scriere pe tăblițe cerate);Atelier interactiv de meșteșuguri în Roma antică (atelier de țesut); Atelier gastronomic demonstrativ (mâncare soldățească din epoca romană – tocană de Ostia).

Atelierul de creat povești– îi așteaptă pe copiii între 6 și 10 ani, la Teatrul gong. Sâmbătă, Diana Ribana ne propune un atelier de creat povești special, în care se personalizează căni de ceramică cu fragmente din spectacole, povești sau aventuri personale. un bilet costă 14 lei, iar atelierul începe la ora 10.

Vaca Rosalinda este o fabulă muzicală ce cu siguranță îi va încânta pe cei mici. Se joacă la Teatrul Gong sâmbătă de la orele 11 și 18 și duminică de la ora 11.

Vaca Rosalinda (o fabulă muzicală)” este un spectacol muzical presărat cu multe momente comice în care animalele din ogradă se pricep de minune să cânte la pian, la tobe, la chitară sau la cajon. Animalele ne povestesc astfel despre cum au ajuns să fie terorizate de o…vacă. Vaca cu un nume atât de special, Rosalinda, este încântătoare, amuzantă, dar și tare enervantă. Ea este cea care le știe cel mai bine pe toate și ceartă și critică toate animalele din jurul ei. Într-o zi țăranul decide să o trimită pe Rosalinda în Africa și viața în ogradă pare că își reia cursul normal, numai că într-o noapte la poarta țăranului apare un leu, o girafă, o antilopă, un babuin, un elefant, un cimpanzeu, un hipopotam… De-aici încolo animalelor nu le rămâne decât să-și cânte poveștile mai departe acompaniate de tobe africane și trompete.

Pentru copii, din nou, duminica dimineața la Teatrul Gong are loc Atelierul de Meșterilit – Dorothy și casa zburătoare. Va începe la ora 10, iar un bilet costă 14 lei.

În Muzeul Astra, în acest final de săptămână, se simte oltenește. Va avea loc evenimentul ”Joc și bucate oltenești”. Bucătăresele – localnice din comuna Afumați, județul Dolj – vor pregăti la Gospodăria din Bălănești preparate tradiționale oltenești după următorul program: începând cu ora 10 se încing țesturile și plita pentru a se coace pâinea și azima cu dulceață. Mai apoi, se va face foc la ceaune pentru a se pregăti ciorba de lobodă și mâncarea de murături cu carne de porc. Între timp Călușarii din Frâncești, județul Vâlcea, vor dansa și îi vor încânta pe vizitatori.

Meteorologii anunță vreme ploioasă în zilele care urmează, așa că până se potolesc aversele puteți intra la un film, la Cinegold. Și aveți de unde alege: Mortal Kombat, Peter Iepurașul, Tom și Jerry, Cruella, Trăind printre demoni: E mama diavolului, Altarul, Iubiri, nunți și alte dezastre, dar și alte titluri.

 

 

filme cinegoldmuzeul Astrateatrul gong
Comentarii (0)
Comentează