Israel: Eliminarea obligativității măștii a fost un eșec total

  • Ministerul israelian al Sănătăţii a cerut oamenilor să poarte din nou măşti în locuri publice închise la doar 10 zile după ce regula a fost eliminată.
  • Obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise a fost redicată pe 15 iunie.
  • Decizia vine pe fondul unei creşteri substanţiale a infecţiilor cu coronavirus atribuite variantei foarte contagioase Delta.

Creşterea noilor infecţii este o lovitură pentru ţara care a vaccinat aproximativ 55% din populaţia sa de 9,3 milioane cu ambele doze.

Şeful grupului de lucru pentru gestionarea pandemie din Israel, Nachman Ash, a declarat pentru radioul public că cerinţa a venit după patru zile cu peste 100 de cazuri noi pe zi, dublate de recordul de 227 de cazuri confirmate joi, relatează Al Jazeera.

„Vedem o dublare la fiecare câteva zile. Un alt lucru îngrijorător este că infecţiile se răspândesc. Avem mai multe oraşe în care numărul creşte şi comunităţi în care cazurile cresc”, a spus Ash.

Ash a spus că creşterea cazurilor se datorează probabil variantei extrem de contagioase Delta detectată pentru prima dată în India.

Ash a mai spus că, în ciuda numărului crescut de cazuri pozitive, nu a văzut încă o creştere a spitalizărilor sau a deceselor.

„Sperăm că vaccinurile ne vor proteja de o creştere a spitalizării şi de cazuri dificile”, a declarat acesta.

Cerinţa de a purta mască se va aplica şi în aer liber pentru locurile aglomerate.

eșec totalisraelmasca
Comentarii (0)
Comentează