Silvia Macrea va deveni cetățean de onoare al județului Sibiu

Silvia Macrea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, va primi titlul de cetățean de onoare al județului. Propunerea a fost votată în unanimitate de consilierii județeni pe baza activității Silviei Macrea în tot ce înseamnă promovarea tradițiilor și culturii sibiene.

Silvia Macrea trăiește și respiră esența dansului popular și a spectacolului folcloric; a deprins dragostea pentru valorile autentice încă de mică, fiind născută în 18 mai 1974, în Sibiu, în familia coregrafului Ioan Macrea și a soției sale, Silvia, profesor de dansuri populare. Copil fiind a asistat la orele lungi de repetiții și la spectacolele „Junilor Sibiului”, căci tatăl său, Ioan Macrea, de asemenea Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, a întemeiat acest ansamblu emblematic al României în anul 1944 și l-a coordonat vreme îndelungată”, se arată în Laudatio. (textul integral aici)

”Prin esența sa de om care clădește, Silvia Macrea s-a implicat mult în viața comunității, îndrumând comunitățile din județul Sibiu în organizarea de festivaluri folclorice și încurajându-le să inițieze cursuri de dansuri populare și
ansambluri folclorice în demersul de transmitere a moștenirii culturale către generațiile viitoare”, este o altă mică parte din Laudatio care a stat la baza desemnării Silviei Macrea cetățean de onoare al județului Sibiu.

cetatean de onoare judet silvia macreasilvia macreasilvia macrea cetatean de onoare
Comentarii (0)
Comentează