cursuri scrima sibiu en tamano grande large

Clubul sportiv ACS Floreta, cu peste 10 ani de experiență în pregătirea sportivilor de performanță în scrimă, arma floretă, își extinde activitatea și deschide primul club de scrimă pentru copii din Sibiu!

ACS Floreta Sibiu își deschide porțile pe data de 6.11.2023, în locația Strada Varului Nr.2D și este destinat tuturor copiilor începând cu vârsta de 7 ani, pentru cursuri de performanță dar și de mișcare. 

ACS Floreta Sibiu va funcționa sub conducerea lui Iulian Teacă, presedinte ACS Floreta, care va coordona activitatea clubului și metodica de antrenament pentru copii. Antrenorul clubului este Tuzhanyi Gerard, cu peste 20 ani de experiență în scrimă. Antrenamentele se vor desfășura în fiecare zi luni până vineri, de la 15.00 la 20.00, pe diferite categorii de vârstă. 

În prima săptămână, între 6-10 noiembrie, cursurile vor fi gratuite pentru toți copii, urmând ulterior să se stabilească abonamentele și recurența intrărilor.

Misiunea Clubului nostru a fost încă de la înființare orientată spre promovarea cât mai masivă a scrimei în rândul copiilor, pentru a genera cât mai mult interes pentru acest sport complex. Extinderea către Sibiu este un pas firesc și necesar pentru ACS Floreta, pentru a crește bazinul sportiv și a investi în continuare în performanța sportivă – un domeniu critic nu doar în scrimă, ci în tot sportul românesc. Avem un istoric de performanță, avem peste 200 medalii obținute până în prezent care ne atestă pasiunea și expertiza și suntem entuziasmați să cunoaștem viitorii sportivi din Sibiu. 

Clubul ACS Floreta are un istoric solid de performanță încă de la înființare, în 2014, cu peste 200 medalii obținute în competiții naționale și internaționale, printre cele mai recente numărându-se: Campioni nationali de cadeti si vicecampioni nationali de juniori. În prezent, în sediul din Timișoara se antrenează peste 150 de copii. 

Beneficiile scrimei

Scrima este unul dintre cele mai complexe sporturi, contribuind la o dezvoltare armonioasă și completă a sportivului, cu impact rapid în îmbunătățirea capacității motrice: de la forța musculară, la viteză sau rezistență, precum și în capacități intelectuale: puterea de concentrare, gândirea strategică, viteaza de reacție. Nu în ultimul rând, scrima este o lecție despre încrederea în sine, lucru în echipă, confruntare și totodată respect pentru adversar și competiție – aspecte esențiale pentru dezvoltarea personală a celor mici. 

Înscrierile la club sunt deschise tuturor copiilor începând cu 7 ani, vârsta minimă recomandată pentru practicarea sportului și se pot realiza la adresa www.floreta.ro, www.cursuriscrima.ro nr de contact 0749 260 022

Clubul funcționează la adresa Strada Varului Nr.2d, Sibiu, în intervalul orar luni-vineri, 15.00-20.00. 

📅 Program :

Luni
13:00 – 18:00
Marți
13:00 – 18:00
Miercuri
13:00 – 18:00
Joi
13:00 – 18:00
Vineri
13:00 – 18:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis