Olguța anunță venituri spectaculoase la bugetari…

0 29

… dar nu spune cu ce bani. Dublări, la venituri de până la 4000 de lei; măriri cu 45%, peste 4000; iar de la 7000 în sus, vor fi creșteri, dar „nu foarte mari”. În plus, „absolut toți pensionarii vor primi cu 1000 de lei mai mult”, după 1 iulie. Să auzi și să nu crezi! După asemenea vești, e clar că Olguța de la Muncii le-a suflat în ceafă protestatarilor anti-guvern. În timp ce ei rezistau, pe stradă, în apărarea DNA-ului și cerând demisia guvernului super-darnic, vreo trei milioane de cetățeni își frecau palmele în așteptarea veniturilor mărite. Îmi vine să mă întreb dacă se întâmplă cu adevărat în România. Chiar așa, nu cumva e vorba de-o altă țără, undeva într-o lume din mințile guvernanților cu dare de mână?

După o așa triumfalistă declarație, nu trebuie să fii tehnocrat ca să te întrebi pe ce se bazează Olguța. Despre asta, n-a suflat o vorbuliță. Ci numai despre întâlnirile cu sindicaliștii bugetari, pe care le va iniția începând de luni, 6 martie. De parcă, din discuții vor ieși banii, ca din jobenul unui scamator. Mi se pare că trăim un scenariu suprarealist. În cancelariile europene e mare forfotă, pe seama viitorului uniunii, în schimb, la noi, guvernanții nu par să realizeze pericole pentru țară. Nimic nu le oprește ofensiva populistă începută în campania electorală. În același timp, nu uită să tune și să fulgere, pe la tv-uri, împotriva noilor noștri dușmani, exact investitorii străini, cei care asigură grosul pieței muncii. Dar pe-asta n-o știe șefa de la Muncii. Sau se face că nu știe… În orice caz, guvernul e pornit, din start, împotriva noii clase exploatatoare, din țărișoara noastră.

În opinia mea, declarațiile Olguței de la Muncii, de sâmbătă seara, s-au dorit un contraatac la demonstrațiile anunțate pentru duminică. Mai exact, o trimitere a acestora în derizoriu. În orice caz, s-au brodit taman bine cu solicitările ♯REZIST-enților din piețe. Oamenii au sărit în apărarea procurorilor anti-corupție, în timp ce guvernul nu doar că nici nu se gândește să plece, dar se comportă de parcă am fi cea mai prosperă țară europeană. O bătălie pe cât de inedită, pe atât de absurdă. E grav dacă „incoruptibilii” au ajuns să aibă nevoie de sprijinul maselor!

Am citit undeva că, în lumea de azi, e din ce în ce mai greu să respiri între evenimente, să te așezi și să te întrebi ce s-a întâmplat cu adevărat și ce trebuie să faci în continuare. Din perspectiva acestei constatări realiste, România, sub guvernarea PSD+ALDE, e numai bună ca studiu de caz. Și cum n-ar fi, cu o guvernare care preferă să lucreze nu la lumina zilei, ci pe-nserate. Adică netransparent… După ce OUG 13 a ajuns celebră în lume, după ce a scos ♯REZIST-enții în stradă până au abrogat-o, guvernarea promite acum că mărește veniturile bugetarilor, pe rațiuni și calcule ascunse, dar probabil știute de un singur om, omnișcientul și atotputernicul lider Dragnea. Mă rog, Olguța de la Muncii precizează că, deocamdată, vor fi doar analize privind salarizarea unitară. Dar iată cum: ministerul e deschis la orice dezbatere, dar nu vrea să modifice proiectul. Mai înțelege cineva ceva?

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...