PROMOVARE ODS

Codruţa Kovesi s-a pronunțat în legătură cu raportul lui Tudorel Toader

0 266

Șefa DNA-ului, Codruţa Kovesi, a vorbit miercuri seară într-o conferință de presă și despre raportul cu care o tot ”amenință” ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ea a declarat, răspunzând unei întrebări în timpul conferinţei de presă de miercuri seară, că îi este greu să răspundă ce anume are în vedere ministrul justiţiei în ceea ce o priveşte, dar a subliniat că nu a avut nicio discuţie cu acesta de la şedinţa CSM în care s-a dezbătut raportul de control făcut de Inspecţia Judiciară în cursul anului trecut, conform Digi24. „Nu ştiu despre ce raport e vorba, nu am avut nicio discuţie cu ministrul justiţiei, singura a fost la CSM când s-a dezbătut raportul de control care a fost făcut de IJ în cursul anului trecut. De atunci nu am mai vorbit, nu mi s-au solicitat nicio informare sau date din activitatea DNA. Mi-e greu să răspund ce anume are în vedere ministrul justiţiei. Nu m-a întrebat nimeni dacă ce a apărut în presă este sau nu real. Poate că e important de făcut o precizare: anul trecut, Serviciul teritorial Ploieşti a fost controlat de IJ, verificat cu privire la modul în care Negulescu şi-a desfăşurat activittate şi al managementului derulat de procurorul – şef. Nu s-au constatat deficienţe, nu s-au făcut propuneri de revocare din funcţie sau alte recomandări.”, a spus Codruţa Kovesi.
Premierul Viorica Dănicilă a spus miercuri că ministrul justiției, Tudorel Toader, va fi joi în țară și vor avea o discuție pe tema acuzațiilor lansate împotriva DNA. Tudorel Toader a fost nevoit să-și întrerupă vizita pe care o efectua în Japonia, la cererea șefei executivului. Dăncilă a mai declarat că va accepta o eventuală discuție pe această temă și cu președintele Klaus Iohannis

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, conform legii. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta. Tudorel Toader se afla într-o vizită în Japonia, unde a avut o întrevedere cu omologul său și cu alți oficiali.

Comentarii
Incarca...
Loading...