Valea Oltului – DN7 și DN1 sunt cele mai periculoase drumuri din România

0 6.181

Statisticile scot la suprafață o realitate ce nu ne încântă aproape deloc. DN1 pe sectorul din județul Brașov și DN7 pe sectorul de pe Valea Oltului, sunt cele mai periculoase drumuri pentru șoferi. Peste 25.000 de mașini tranzitează zilnic calea de legătură între Sibiu și Vâlcea.

Cele mai periculoase drumuri sunt DN1 şi DN7, în special porţiunea Văii Oltului. Principalele cauze: acolo unde nu omoară infrastructura, omoară neatenţia, viteza şi inconştienţa şoferilor, anunță Digi24.
Drumul Naţional 1 are 640 de kilometri şi traversează România din Capitală până la graniţa de nord-vest cu Ungaria. În fiecare an, zeci de şoferi şi localnici îşi pierd viaţa în accidente pe această şosea. Doar pe porţiunea care traversează judeţul Braşov s-au produs, de la începutul anului şi până acum, 64 de accidente.
„Dintre acestea, 27 au avut caracter grav şi 37, uşor. În urma lor au rezultat 6 decese, 28 de persoane rănite grav şi 71 de persoane rănite uşor”, afirmă agent şef adjunct Gabriela Dinu – purtător de cuvânt IPJ Braşov.
„Unde sunt curbele astea foarte periculoase ar trebui să pună parapet”, spune un șofer.
„Să despartă sensurile de mers şi atunci mă gândesc că ar reduce mai mult de jumătate accidentele”, afirmă un bărbat.
Sunt zone în care poliţiştii au intervenit de nenumătare ori, aşa că au fost luate măsuri.
„Pe DN1 porţiunea dintre Vlădeni şi Perşani, unde sunt câteva curbe periculoase, acolo au fost instalate parapete, sunt separatoare de sens şi a fost scăzută limita de viteză pe acest sector de drum”, spune agent şef adjunct Gabriela Dinu – purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Valea Oltului e pe locul doi în top
Drumul Naţional 7 este al doilea drum din topul celor mai periculoase din ţară. În fiecare zi, peste 360 de mii de maşini tranzitează. Șoseaua care pleacă din Bucureşti şi ajunge până la Vama Nădlac. Din cei 525 de kilometri, tronsonul cu cele mai multe accidente este Valea Oltului, pe unde trec zilnic 25 de mii de şoferi. Doar în luna august, patru persoane şi-au pierdut viaţa aici, în accidente rutiere. Şi de această dată, nerespectarea regulilor rutiere duce la situaţii limită.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...